Blog | KTO TÜRKİYE Anasayfa | KTO TÜRKİYE
İstanbul
TR  |   EN

imagine your korea

8. Bölüm

8. Bölüm

Kore'ye Yolculuk

kto-turkey
Kore’de artık kış geldi ve hava iyiden iyiye soğudu. Benim de artık Türkiye’ye dönme vaktim yaklaşıyor. Dönmeden önce bir kez daha eğlenmek için Jihyun’la Hongdae’ye gitmek istedim. Hongdae çeşitli cafeler, restoranlar, barlar ve dükkanlarla dolu, gençler arasında çok popüler bir mekan. Hongdae ve yakınındaki Sinchon bölgesinde Yonsei Üniversitesi, Ewha Kadınlar Üniversitesi, Sogang Üniversitesi, Hongik Üniversitesi gibi birçok üniversite bulunuyor ve bu nedenle sokaklar günün her saati hem bu üniversitelerden hem de Seul’un başka yerlerindeki üniversitelerden bir çok öğrenciyle dolu oluyor. Böyle gençlerle dolu olan sokaklarda yürümeyi çok seviyorum.
kto-turkey

Hongdae’nin sokakları hep çok canlı. Özellikle sokak sanatçıları için ayrılmış bir yol var ve bu yol günün her saati şarkı söyleyen ya da popüler K-pop grubunun şarkılarıyla dans eden amatör sanatçılarla dolu. Yoğun saatlerde çevreleri kendilerini izleyen insanlarla hınca hınç dolu oluyor. Kalabalık bir insan grubunun desteği ve alkışlarıyla dans etmek, şarkı söylemek çok hoş bir his olmalı.

Bizim Jihyun’la sevdiğimiz aktivitelerden biri de karaoke. Özellikle Hongdae gibi gençlerin yoğun olduğu yerlerde her köşe başında bir karaoke bulmak mümkün. Üstelik bu karaokelerin çoğu 24 saat açık.

kto-turkey

Karaokelerin bazıları daha büyük odalı ve saatlik kiralanıyor, bazıları ise daha küçük odalı ve bozuk parayla çalışan makinelere sahip. Bu makinelere 1000 won attığınızda 3-4 şarkı söyleme hakkı ediniyorsunuz, ve hakkınız bittikçe bozuk para ekleyerek şarkı söylemeye devam edebiliyorsunuz. Bizim Jihyun’la bozuk paraları ekleye ekleye zamanı unuttuğumuz, ancak saatler sonra elimizdeki bütün bozuk paralar bitince kendimize gelip karaoke odasından çıkmışlığımız çoktur. :)

Karaoke gibi gençler arasında popüler olan bir diğer aktivite ise oyun salonları. Bu oyun salonları genel olarak Türkiye’deki oyun salonlarına benzese de bizdeki oyun salonlarından farklı olarak burada benim en sevdiğim makine olan “Dans Makinesi” bulunuyor! Bu dans makinelerinde ekranda beliren işaretlere göre ayağınızı tabandaki işaretli yerlere basıyorsunuz.

kto-turkey

Hatta insanlar dans makinesinde rahat rahat oynayabilsinler diye bazı dans makinelerinin yanında ayağınızdakini çıkarıp değiştirebileceğiniz ayakkabılar bile bulunuyor. Özellikle makinelerde sevdiğim K-pop şarkıları da olduğu için bu makineleri çok seviyorum. Aslında dans konusunda hiç değilim, en düşük seviyede bile zorlanıyorum. Bu makinelerde ikili de oynanabiliyor ve biz ne zaman Jihyun’la oynasak kaybediyorum. Ama önemli olan eğlenmek değil mi zaten. :)

Yine Sinchon civarındaki Ewha Kadınlar Üniversitesi kendine has ilgi çekici bir kampüse sahip olduğu için pek çok kişi tarafından ziyaret ediliyor. Burası sadece kadın öğrencileri kabul ettiği için, çevresi bu öğrenci kitlesini hedefleyen dükkanlarla dolu. Dar sokaklarında Kore’de günün modasına uygun kıyafetleri uygun fiyatlara satan çok sayıda dükkan bulabiliyorsunuz.

kto-turkey

Koreli gençlerin de çoğu da buralardan alışveriş yapıyor sanırım; çünkü sokakta gezerken de insanların üstünde hep buralarda satılanlara benzer kıyafetler görüyorum. Burası ayrıca uygun fiyatlı kozmetik ürünler satan dükkanlarla da dolu. Bu dükkanlar sürekli çok hesaplı alışveriş imkanı sunan farklı kampanyalar yapıyor. Ben de hep bu kampanyaları takip ediyorum.

Ewha Kadınlar Üniversitesi’nin çevresi genç kadınların uğrak mekanı olduğu için yine bu kesimin gözdesi fotoğraf kabinlerini bolca bulmak da mümkün. Alışveriş molalarında Jihyun’la bu kabinlere girip eğlenceli fotoğraflar çekmeye bayılıyoruz. Çektirdiğimiz fotoğrafların hepsini saklıyorum. Türkiye’ye dönünce Kore’yi ve Jihyun’u çok özleyeceğime eminim. Özledikçe bu fotoğraflara bakacağım ben de…

Yazar: Pelin Özer

İllüstrasyonlar: Merve Uygan





DİĞER BLOGLAR